Ο Δήμος Ρόδου στρέφεται στην κομποστοποίηση

Ο δήμος Ρόδου ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης στις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης των πολιτών και ταυτόχρονα της δημιουργίας εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) από τα υπολείμματα τροφών.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα προβλέπει την τοποθέτηση 101 κάδων κομποστοποίησης σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του νησιού και επιπλέον 10 κάδους στα δημοτικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Παράλληλα, ο δήμος έχει προμηθευτεί και έναν κλαδοτεμαχιστή, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα απορρίμματα του και παράγοντας ταυτόχρονα εδαφοβελτιωτικό (κομπόστ) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορους δημοτικούς χώρους όπως πάρκα, γήπεδα κτλ.

Για την επιτυχή υλοποίηση, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς επίσης και η Διεύθυνση περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους πολίτες. Σε συνέχεια του πιλοτικού αυτού προγράμματος, ο δήμος σχεδιάζει την προώθηση της κομποστοποίησης και σε οικιακό επίπεδο.

Ευελπιστούμε να δούμε σύντομα ανάλογες πρακτικές να προωθούνται και από άλλους δήμους στη χώρα, όχι μόνο για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά και για την ανάδειξη της κομποστοποίησης σαν μια πραγματική ευκαιρία για κάθε δήμο από οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σκοπιά.

Για την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης,

Σταύρος Καραγιάννης

(Πηγή: https://rodosreport.gr/o-dimos-rodou-allazi-ti-filosofia-sti-diachirisi-ton-aporrimmaton/)