Το 2ο Διεθνές Συνέδριο του δικτύου Rreuse

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο του δικτύου Rreuse είναι γεγονός. Στις 22 – 23 Νοεμβρίου 2018 στο Nijmegen της Ολλανδίας θα λάβει χώρα το δεύτερο ετήσιο συνέδριο του ευρωπαϊκού δικτύου κοινωνικών επιχειρήσεων Rreuse.

Η ενθάρρυνση των πολιτών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων να σκέφτονται την επαναχρησιμοποίηση πρώτα δεν είναι εύκολη. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε προς μια κυκλική οικονομία, αλλά είναι δυνατόν χωρίς να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας; Μπορεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κοινωνική και περιβαλλοντική αξία της επαναχρησιμοποίησης να βοηθήσει στην καθοδήγηση των καταναλωτών; Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ώστε η επαναχρησιμοποίηση να γίνει πιο ελκυστική και βολική για τον καθένα;
Οι υψηλού επιπέδου ομιλητές και στοχαστές από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τις δημόσιες αρχές, το βιομηχανικό κλάδο και τις κοινωνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για να τονώσουν αυτή τη σημαντική και έγκαιρη συζήτηση. Ο διάλογος θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε περαιτέρω τους πολίτες προκειμένου να υποστηρίξουμε την κυκλική οικονομία και να διερευνήσουμε το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις σε αυτή τη μετάβαση.
Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ώς μέλος του δικτύου Rreuse, θα παρευρεθεί στο συνέδριο με στόχο την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, όπου οι κοινωνικές επιχειρήσεις που δρουν στο τομέα της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης αρχίζουν να αναπτύσσονται.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.
Για εγγραφές πατήστε εδώ.